Τα φιλαράκια


Brainstorming / Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2018

Ο φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και, παρόλα αυτά, ακόμα του αρέσεις.  Elbert Hubbard

 

Εκείνες τις στιγμές που κοιτάζω το ταβάνι με τις ώρες, εκείνες τις στιγμές που σκέφτομαι τα όμορφα, τα δύσκολα, τα λάθη και τα πάθη, εκείνες τις στιγμές είναι που συνειδητοποιώ, ότι ήμουν από τους τυχερούς.  Γιατί είχα πλάι μου ανθρώπους που εμφανίστηκαν τυχαία στη ζωή μου, έμειναν και μοιραστήκαμε παρέα γέλια, συγκινήσεις, χαρές και λύπες. Ωριμάσαμε, μάθαμε και πάθαμε μαζί. Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, διαφωνήσαμε, κλάψαμε, μάθαμε να αγαπάμε, μάθαμε να προχωράμε. Αυτοί είναι οι φίλοι. Οι φίλοι σου. Εσύ τους διάλεξες και τους χάρισες ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σου(μελό but true story).

Όταν ήμουν παιδί…

Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια, τον πρώτο σου φίλο, τότε που ως παιδί ένιωθες παντοδύναμος και ατρόμητος και μοιραζόσουν μαζί του τα ανείπωτα κατορθώματα σου. Θα ήσασταν για πάντα μαζί. Θυμήσου τα πρώτα πάρτι,  τους πρώτους έρωτες, τα πρώτα σου μεθύσια, τα πρώτα σου λάθη. Δεν μπορεί. Τα μοιράστηκες με το αγαπημένο σου φιλαράκι. Από τις μεγαλύτερες χαρές, μέχρι τις μεγαλύτερες καταστροφές, επικοινώνησες με εκείνον τον φίλο…απλά μιλήσατε…και αυτό ήταν αρκετό.

Όχι, δεν είναι πάντα έτσι.  Δεν είναι όλοι το ίδιο. Η φιλία όμως είναι μια έννοια μοναδική και δυνατή. Μια συνθήκη που σε γεμίζει, σε ωριμάζει, σε καθορίζει, σε στιγματίζει. Δεν είναι όλες οι φιλίες ίδιες. Δεν είναι όλοι οι φίλοι ίδιοι. Για μένα οι φίλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εγώ μου. Είναι και εκείνοι, που ενώ δεν μας συνδέουν χρόνια πολλά, μοιραστήκαμε  όμορφα συναισθήματα και μοναδικές στιγμές, που και να μην μιλάμε καθημερινά, ξέρω ότι είναι κομμάτια της εξέλιξης μου. Όταν τους σκέφτομαι χαμογελώ, και αυτό είναι υπέροχο.

B.F.F.E

Είναι τύχη και ευλογία να επιλέξεις και να σε επιλέξουν. Να σε αποκαλούν bro, αδελφό, κολλητό. Είναι γλυκές οι αναμνήσεις από τότε που έγραφες στο θρανίο B.F.F.E (Best Friends For Ever). Το ξέρω ότι με κάποιους από αυτούς δεν ξαναμίλησες χρόνια τώρα. Όμως, εκείνη την στιγμή το ζούσες και το ένιωθες. Και αν ψάξεις βαθιά μέσα σου, θα δεις  ότι ήταν πολύ όμορφο και αληθινό.

Το γέλιο δεν είναι καθόλου άσχημη αρχή για μια φιλία. Και είναι μακράν το καλύτερο για να τελειώσεις μια φιλία. Όσκαρ Ουάιλντ

Και εκείνος που μας πλήγωσε; Ε, επένδυσες σε λάθος άλογο. Αυτό που έχεις να κάνεις (για να μην τρελαθείς, όχι τίποτα άλλο) είναι να εξετάσεις όλες τις οπτικές και απλά να προχωρήσεις. Διαδικασία δύσκολη για τους ρομαντικούς αλλά απαραίτητη. Γεννηθήκαμε για να κάνουμε λάθη. Thank God! Πόσο πιο γκρίζα και αδιάφορα  και βαρετά θα ήταν όλα. Τα πάθη, οι λάθος επιλογές, τα χαστούκια, η απογοήτευση και τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι αυτά που μας ωριμάζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς και καλύτερους ανθρώπους. Μην μένεις προσκολλημένος στο παρελθόν. Ζήσε ελεύθερος από κατινιές και μικρότητες. Αγάπα εσένα και τους γύρω σου. Είναι λυτρωτικό να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τις ανασφάλειες σου με έναν άνθρωπο που διάλεξε να σε μάθει, να σε εκτιμά και να σε νοιάζεται. Να χαίρεται με την χαρά σου. Η αληθινή φιλία είναι μαγική.

Για μένα οι φίλοι μου είναι η έμπνευση, η βάση, η αλήθεια μου. Οι φίλοι σε ρουφάνε και τους  ρουφάς. Θα σε κράξουν, θα σε επιπλήξουν. Με τους φίλους θα γελάσεις μέχρι δακρύων και θα πιεις μέχρι τελικής πτώσης (καμιά φορά και κυριολεκτικά). Με τους φίλους θα μοιραστείς στιγμές σημαντικές, μοναδικά αστείες, τρομακτικά αληθινές.

Μην ξεχνάς να τους αγαπάς και να τους το δείχνεις. Μην ξεχνάς να ζεις την κάθε στιγμή με πάθος και αισιοδοξία. Να είσαι θετικός για να μπορείς να δημιουργήσεις αναμνήσεις με πολλούς φίλους, με πολλά χαμόγελα, και πάνω από όλα αληθινά. Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματα του.  Αφέσου στο ταξίδι που λέγεται φιλία και μόνο κερδισμένος θα βγεις.

*Must see: Friends (Tv series, 1994-2004) 

* Must listen: The Rembrandts – I ‘ll be there for you

 

Για τα φιλαράκια μου….