Αυτοί με το άστρο


Brainstorming / Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2019

*Μεσοβδόμαδη Έμπνευση*

Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι.

Φρήντριχ Νίτσε

inspirationfeed, Pinterest


TrueStory #13

[…]-Η θεια σου, η Ανδρομάχη ας πούμε, είναι “character”.

– Προσωπικότητα από τις λίγες. (γέλια) […]


Στην Αμερική μου είπαν ότι χαρακτηρίζουν κάποιον χιουμοριστικά “character”, όταν είναι μοναδική κι ξεχωριστή προσωπικότητα και δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με το σύνηθες, σε οποιαδήποτε μορφή του. Είναι η τυπάρα. Είναι ο μετά από αυτόν το καλούπι έσπασε. Είναι η πάστα φλώρα (η ηρωίδα, όχι το γλυκό, λιχούδη). Είναι η Σωσώ από τα Έγκλήματα, η Φοίβη από τα Φιλαράκια.

Είναι αυτοί οι ακαταμάχητα διαφορετικοί. Οι θαρραλέοι. Δεν συμβιβάστηκαν και δεν νοιάστηκαν ποτέ για το τι θα πει ο κόσμος. Γραφικές, καλτ φυσιογνωμίες, μορφάρες που έκαναν αυτό που πρόσταζε η καρδιά. Μοναχικοί, με τα κολλήματα τους, κατά κόρον καλλιτέχνες, πάντα ειλικρινείς, επιφυλακτικοί, ανορθόδοξοι και “περίεργοι”, ξεχωρίζουν. Ανήσυχα πνεύματα με ιστορίες που σου δίνουν έμπνευση και ζωές που ορισμένες φορές θα ήθελες να έχεις και εσύ.

Pinterest

Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς.

Μαρκ Τουαίην

Μπορεί να σε εκνευρίζουν ή να μην τους γουστάρεις, να βαριέσαι, να σε κουράζουν ή να μην τους καταλαβαίνεις. Δεν χρειάζεται να έχουν μπλε μαλλιά, εκατομμύρια τατουάζ ή εξιδεικευμένο ντύσιμο. Όχι ότι όλα αυτά αποκλείονται. Όχι ότι μας νοιάζει. Ο “character” που συζητάμε, είναι ένα συνονθύλευμα επιλογών και διαθέσεων. Είναι ένας πίνακας ζωγραφικής μαζί με ένα τραγούδι παλιό, που σίγουρα έχεις συναντήσει και είτε γουστάρεις, εκτιμάς ή αγαπάς, είτε βαριέσαι και πλήττεις οικτρά.

Και μέσα σε όλη αυτή την αναγούλα της καθημερινότητας, το τρέξιμο και τον χειμώνα που έρχεται, είναι γεγονός, έχουμε ανάδρομο Ερμή. Η Καλιφόρνια καίγεται, ο Ερντογάν βαριέται πολύ και παρ’ όλα αυτά, σύμφωνά με τους Queen, Show must go on. Γιατί είναι και αυτοί, οι διάσημοι φίλοι μας, οι σπουδαίοι. Αυτοί, οι υπέροχοι. Οι συγκινητικοί. Οι άπιαστοι. Οι μοναδικοί. Είναι ο Bowie, o MacQueen, ο Fredy, η Μελίνα, Ο Νταλί, ο Κούντερα, ο Μάνος, o Σωκράτης, ο Χοακίν. Είναι αυτοί με το άστρο, που πάλι καλά υπάρχουν και ομορφαίνουν την ζωή.

Μη φοβάσαι να έχεις εκκεντρικές απόψεις, γιατί κάθε άποψη που σήμερα είναι γενικά αποδεκτή, κάποτε ήταν εκκεντρική. Μπέρτραντ Ράσελ

Η Ανδρομάχη ποτέ δεν μου είπε τι να επιλέξω να κάνω, δεν με ρώτησε πότε θα παντρευτώ. Μόνο αν είμαι καλά. Παλιό party animal, πήρε τα βουνά, ασχολείται με τον κήπο της και είναι καλά.

Πάλι εδώ με διάθεση “τι άλλο να δούμε στο Netflix ” και “ο Ρουβάς μου φτιάχνει την μέρα”. Σήμερα έμαθα το νέο ξεκίνημα ενός “character” φίλου από τα παλιά. Και τι λιγότερο, από ένα νέο ξεκίνημα στα 40 plus, στην λατινική Αμερική. Το λες και τρελό. Το λες και θαρραλέο. Εκείνος θα το έλεγε αδιάφορο. Εγώ το ζηλεύω και το θαυμάζω. Σε μια χρονοδιάσταση που όλοι θέλουν να κερδίσουν το τζόκερ, παντρεύονται, κάνουν παιδιά, αλλάζουν σπίτια και δουλειές, δεν χρειάζεται να πάρεις τα βουνά ή τα λαγκάδια, ούτε να κάνεις κάποια σπουδαία ανακάλυψη για να είσαι character. Λίγη παραπάνω ψυχή θέλει. Λίγη τσαχπινιά. Και στόχο. Και ευγνωμοσύνη. Και αλήθεια. Με τον εαυτό σου. Και μετά με τους άλλους. Αυτά.

Mε άστρο ή χωρίς, με παιδιά, γατιά ή σκυλιά, με σύντροφο ή ελευθέρο πουλί, διάσημος φίλος, character ή “είναι περίπλοκο” …May the force be with you.

Το μυστικό της επιτυχίας; Να είσαι διαφορετικός από τους άλλους.

Woody Allen

Widcat, Pinterest