Συνέντευξη με την Ελένη Ψωμά


Who are u mate? / Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2018

“Όμορφα Πλάσματα”

Τα όμορφα πλάσματα, είναι οι άνθρωποι, που κάποια στιγμή, τα έφερε έτσι η ζωή, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν και είχα την χαρά και την ευκαιρία, να τους γνωρίσω, να τους συμπαθήσω, να ταυτιστώ μαζί τους και να γίνω καλύτερη με όσα έμαθα από αυτούς. Είναι άνθρωποι  χρωματιστοί, φωτεινοί και αληθινοί. Δυναμικοί μαχητές, καλλιτέχνες, ονειροπόλοι, ταξιδιάρες ψυχές και πάνω από όλα… όμορφοι άνθρωποι.

Αυτές είναι οι ιστορίες τους…

 

 

Ελένη Ψωμά

Την Ελένη την γνώρισα ένα καλοκαίρι στη Κρήτη. Όμορφη και δυναμική.  Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα και οικεία κοντά της. Γέννημα θρέμμα Κρητικιά, αθεράπευτα αισιόδοξη, ανήσυχο πνεύμα, καλλιτεχνική φύση, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των πωλήσεων, αποφασίζει ότι αυτό που κάνει, δεν την γεμίζει. Τα παρατάει όλα και πηγαίνει στην Αθήνα να κυνηγήσει το όνειρο της και να ασχοληθεί με την φωτογραφία. Η ιστορία της Ελένης εκφράζει απόλυτα τις μεγάλες αλήθειες ότι “όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει πραγματικότητα” και ότι “ο τολμών νικά”. 

Σαν χθες μας θυμάμαι στο Ρέθυμνο, να καθόμαστε και να συζητάμε για τα όνειρα μας. Ήταν τόσο αισιόδοξη, τόσο θετική, ήξερε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, και μου το πέρασε, το ένιωσα ότι αυτό που ήθελε, σύντομα θα γινόταν πραγματικότητα. Και έγινε.

Σπούδασε φωτογραφία στο Akto art and desigh college, εργάζεται δίπλα στον Κοσμά Κουμιανό και ετοιμάζει υπέροχα πράγματα φέτος το καλοκαίρι, με πολλές πολλές φωτογραφίες. Ένα λιοντάρι μαχητικό και τολμηρό, θα την συναντήσεις σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα να αναζητά την έμπνευση και σε παραλίες της Κρήτης να φωτογραφίζει κύματα και σέρφερ, σε λίμνες, ποτάμια, βουνά και γραφικά χωριά να ζει την κάθε στιγμή με αισιοδοξία και να αντιμετωπίζει τα πάντα με χαμόγελο. Νομίζω πως πρέπει να την γνωρίσεις…

 

Παρουσιάσου…

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την φωτογραφία; Τι είναι η φωτογραφία για σένα;

Η φωτογραφία είναι τέχνη , δημιουργία… είναι όνειρο!!
Έχει την δική της μοναδική ιστορία δημιουργίας και πορείας.
Μια εικόνα έχει πολλά να πει χωρίς λόγια και στον καθένα πάντα κάτι ξεχωριστό!
Αποθανατίζει στιγμές, ξυπνά μνήμες, δημιουργεί συναισθήματα και εμένα προσωπικά με κάνει χαρούμενη και πάντα η διαδικασία του να συλλέγω εικόνες λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία.
Η  φωτογραφία ήταν ο λόγος για το καινούργιο μου ταξίδι και η μόνη επιλογή!

Eleni Psoma

*Τι σε εμπνέει και τι σε “χαλάει”;

Με εμπνέει η αγάπη ένα χαμόγελο μια καλή παρέα οι άνθρωποι που έχω και με έχουν επιλέξει, η Κρήτη, μια βόλτα με την κάμερα μου στην πόλη, ο Κοσμάς, οι καθηγητές μου  και το πρόσωπο του ηλικιωμένου που κάθεται απέναντι μου στο μετρό.
Με χαλάνε οι αρνητικές σκέψεις που καμία φορά μου χτυπάνε την πόρτα!

*Τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν; 

Ζήσε, αγάπα, γέλα! Το γνωστό σε όλους live love laugh😊

*Ποιο είναι το moto που σε εκφράζει;

Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα τα πράγματα θα αλλάξουν.
It’s true!

Eleni Psoma

Eleni Psoma

*Αγαπημένη συνήθεια;

Η παρέα με τους φίλους.

*Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο το βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά τα τελευταία δύο χρόνια! Ασχολούμαι με την φωτογραφία και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η καθημερινότητα μου περιστρέφεται γύρω από αυτήν!
Αργότερα θέλω να μπορώ να ζω από αυτό , να μου αποφέρει χρήματα τόσα όσα είναι αρκετά για να περνάω όμορφα και να ταξιδεύω τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο γνωρίζοντας νέους τόπους κουλτούρες και ανθρώπους!

*Τι είναι ευτυχία για σένα; 

Ευτυχία είναι να βρεις ότι σε γαληνεύει!

*Σε δέκα χρόνια από τώρα, η Ελένη θα …

Σε 10 χρόνια από τώρα… Θα μένω στο σπίτι μου στην Κρήτη θα ζω από την  φωτογραφία
Θα ταξιδεύω … και τα καλοκαίρια μου θα τα περνάω με την σκηνή μου σχεδιασμένη για 2 άτομα κάπου Νότια του νησιού!

Eleni Psoma

Eleni Psoma

Eleni Psoma