Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…


Brainstorming / Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2018

Εσύ πόσο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου; Τον αγαπάς; Τον προσέχεις; Τον σέβεσαι; Ξέρεις, η αυτοεκτίμηση είναι μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, που απαιτεί αίμα, δάκρυα και ιδρώτα με το είναι μας. Η ισορροπία ανάμεσα στα θέλω μας και στις δυνατότητες μας, η εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας, δεν θα σου πω ψέματα, θέλουν δουλίτσα  πολύ.

Μην αγχώνεσαι δεν είναι άλλο ένα άρθρο με ψυχολογικά tips. Είναι πολλοί εκείνοι που σνομπάρουν την επιστήμη της ψυχολογίας, τις πρακτικές της ψυχανάλυσης και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με το ‘άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου’. Εγώ πάλι αγαπώ. Αγαπώ να παρατηρώ τους ανθρώπους και να προσπαθώ να καταλάβω γιατί πράττουν όπως πράττουν γιατί σκέφτονται όπως σκέφτονται και ούτω καθεξής. Αγαπώ να με βάζω απέναντι και να ψάχνω τι κρύβεται πίσω από κάθε μου κίνηση, αγαπώ να προσπαθώ να εναρμονίσω τα θέλω μου, τα πάθη μου και τα λάθη μου με απώτερο σκοπό να βρω την ισορροπία και την γαλήνη.  Νομίζω ότι το πολύτιμο δώρο που ακούει στο όνομα ζωή, είναι τόσο σπουδαίο που το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να αναγνωρίσεις  την θέση του σε αυτό τον κόσμο, να βρεις τα ταλέντα σου, τις δυνατότητες σου, τα λάθη σου και να ζήσεις μια ζωή πιο όμορφη, πιο ουσιαστική, ισορροπημένη και συγκροτημένη.

Αν ο άνθρωπος κατάφερνε να γίνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, θα έπαυε να εξαρτάται από τους άλλους. Νίτσε 

 

Ξεκίνα το σαν παιχνίδι….

Άσε, μας κουκλίτσα μου, που θα τρέχω σε ψυχολόγους για να δω τι; Εγώ είμαι ωραίος, βεβαίως βεβαίως… Δες το σαν παιχνίδι. Εγώ το κάνω με τις παρέες μου και ειλικρινά θα γελάσεις, θα περάσεις όμορφα και ποτέ δεν ξέρεις, όλο και κάτι μπορεί να ανακαλύψεις. Στο διαδίκτυο είναι πολλά τα site με ψυχολογικά τεστ που σίγουρα κάπου κάπως κάποτε άκουσες. Έχεις ένα κύβο. Τι μέγεθος έχει; Τι χρώμα; Τι σου προκαλεί; Έρχεται ένα άλογο. Πώς είναι; Τι χρώμα; Πώς νιώθεις βλέποντάς το; Είναι κοντά στον κύβο; Είναι μακριά; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σκιαγραφούν την προσωπικότητα σου, το πως βλέπεις τον εαυτό σου και τον περίγυρο σου στο μονοπάτι της ζωής.

Αγάπα σε, αν τολμάς…

Αν δεν σκεφτώ εγώ τον εαυτό μου, ποιος θα με σκεφτεί; Αν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, ποιος είμαι; Αν αυτό δεν γίνει τώρα, πότε θα γίνει; (από το Ταλμούδ) 

Σε έπεισα ή όχι, μην ξεχνάς να είσαι ειλικρινής. Κάποτε ένας mentalist είχε πει στον φίλο μου τον Δημήτρη ότι όταν πορεύεσαι με την αλήθεια σου, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.  Οι χαρούμενοι, οι ήρεμοι, οι ισορροπημένοι (οι επί της ουσίας, όχι οι γιαλαντζί) είναι εκείνοι που και πόνεσαν, και τα μούτρα τους έφαγαν και όταν έσφαλαν το αναγνώρισαν, το ξόρκισαν και προχώρησαν. Πάτα γερά στα πόδια σου και άκουσε την φωνή της αλήθειας σου. Αγάπησε επιτέλους αυτόν που μόνο εσύ βλέπεις στον καθρέφτη σου κάθε πρωί. Καλός είναι μωρέ…

Εσύ, ποσό έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου; Έχεις απαντήσει σε αντίστοιχα τεστ; Σε βοήθησε;  Θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σου, ούτως ή άλλως αυτό το blog είναι γνωστό ότι αγαπά τις παρέες, τις ατελείωτες συζητήσεις και το σου σου.  Join me….